FAQ

Fairhosting.nl FAQ’s

section-shape

Hier vindt je een antwoord op de meeste vragen, zodat je echt altijd en overal een nieuwe domeinnaam kunt registreren.

Fairhosting.nl is juist voor dit doel gemaakt. Zodat je, als je wakker schrikt of ligt van je geweldige idee, de door jou gewenste naam meteen kunt vastleggen en niet bang hoeft te zijn dat iemand anders er met jouw naam vandoor gaat.

Onze programmeurs hebben ervoor gezorgd dat onze website automatisch voor jou onderzoekt of de door jou bedachte naam beschikbaar is. En als dat zo is kan onze programmatuur deze naam meteen voor je vastleggen.

Je hebt totaal geen technische kennis nodig. Als je een account bij Fairhosting.nl hebt aangemaakt kun je meteen aan de slag om domeinnamen te checken en bij ons vast te leggen. Voor het maken van een website en het instellen van de configuratie van de server waarop je deze site gaat plaatsen is wel technische kennis vereist. Gelukkig kunnen we je daar bij Fairhosting ook mee helpen. En al gaat dat voornamelijk op kantoortijden, je domeinnaam heb je dan gelukkig al vast kunnen leggen...

Het aanmaken van een account is geheel gratis. Daarmee kun je al aan de slag om te kijken of je domeinnaam beschikbaar is. Zodra besluit om een domeinnaam te registreren betaal je daarvoor kosten, die kun je op onze prijzenpagina vinden.

Het recht op een domeinnaam kan verlopen. Voor het vastleggen van een domeinnaam betaal je eenmalig en periodiek een bedrag om het recht op die domeinnaam te behouden. Fairhosting.nl zal je altijd op de hoogte houden hoe het staat met het recht op je domeinnaam.

Het staat klanten vrij om na de registratie en het betalen van de opstartkosten daarvan een hostingprovider te kiezen. We zouden het wel erg op prijs stellen als je onze service beloont door ook je hosting door ons te laten verzorgen. We houden niet van gijzelen, we houden geen informatie achter die een andere provider nodig heeft om de website te hosten, wij hebben namelijk het vertrouwen dat klanten vanzelf bij ons terug komen als ze eenmaal onze service en diensten hebben ervaren.

Afhankelijk van je doelgroep kun je voor .com, .nl of een andere punt kiezen. Er is geen beste optie, dat is voor iedereen anders. Het internet is overal op de wereld toegankelijk, welke punt er ook achter je naam staat. Het zou wel jammer zijn als iemand anders met dezelfde naam op een ander domein aan de slag gaat en daarmee al je klanten voor je neus wegvist. Wil je groot worden? Dan is het fijn als je niet alleen Naaikie.com hebt vastgelegd, maar ook .nl, .de, .be, .eu etc...

Ah, dat kan gebeuren. Stuur ons een e-mail met je vraag of bel ons op kantoortijden. Dan doen we ons best om al je vragen te beantwoorden. En waarschijnlijk staat je vraag er de volgende keer gewoon tussen...